

2023-2024 D65 District Council Meeting

[23 APR 2024]

Presiding: Samuel Otto, DTM: District Director

Agenda

Agenda Order	Person Responsible	Timing (optional)
Check In	District Admin Manager	5:30 p.m. (30 minutes)
Call to Order, Review the District Mission & Welcome	District Director: Sam Otto, DTM	6:00 p.m. (3-5 minutes)
Rules for engagement	Parliamentarian: Bill Kirby, DTM	6:05 p.m. (3-5 minutes)
Credentials Committee Report	Credentials Committee Chair: Brion Keller, DTM, PDD	6:15 p.m. (5-10 minutes)
Approval of Meeting Agenda	District Director: Sam Otto, DTM	6:25 p.m. (3-5 minutes)
Approval of Meeting Minutes	District Director: Sam Otto, DTM	6:30 p.m. (3-5 minutes)
Alignment Committee Report	Alignment Committee Chair: Sherry Miller, DTM, PDD	6:35 p.m. (10-15 minutes)
District Leadership Report	District Leadership Chair: Kate Olsen, DTM, IPDD	6:50 p.m. (3-5 minutes)
District Leadership Elections: District Director, Program Quality Director, Club Growth Director & Division Directors	District Director: Sam Otto, DTM	7:00 p.m. (50-60 minutes)
Audit Committee Report	Audit Committee Chair: Nathan Rathbun	8:20 p.m. (10 minutes)
Profit and Loss Report	Finance Manager: Lisa Garczynski	8:30 p.m. (10 minutes)
Public relations Report	Public Relations Manager: Keith Flint	8:40 p.m. (5-10 minutes)
Club Growth Report	Club Growth Director: Rachel Dowling	8:50 p.m. (5-10 minutes)
Program Quality Report	Program Quality Director: Avis Brodie, DTM, PDG	9:00 p.m. (5-10 minutes)
District Director Report	District Director: Sam Otto, DTM	9:10 p.m. (5-10 minutes)
Announcements	District Director: Sam Otto, DTM	9:20 p.m. (5 minutes)
Adjourn	District Director: Sam Otto, DTM	9:25 p.m.

District Leadership Team		
District Director	Sam Otto, DTM	
Program Quality Director	Avis Brodie, DTM, PDG	
Club Growth Director	Rachel Dowling	
Immediate Past District Director	Kate Olsen, DTM, PDG	
Public Relations	Keith Flint	
Finance Manager	Lisa Garczynski	
Admin. Manager	Ryan Kelly	
Parliamentarian	Bill Kirby, DTM	
Logistics Manger	Ethan Whritenor	
Webmaster	Keith Flint	
Toastmasters International www.toastmasters.org	Toastmasters International Mission We empower individuals to become more effective communicators and leaders.	
District Website www.tmdistrict65.org	District Mission We build new clubs and support all clubs in achieving excellence	

District Conference



Tentative Schedule

8:15am: Doors Open / Light Refreshments 9:00am: Conference Officially Kicks Off

9:15am: Educational Sessions

10:15am: Keynote Speaker - 2023 World Champion of

Public Speaking Jocelyn Tyson

11:15am: District Evaluation Speech Contest

12:30pm: Lunch!

1:45pm: Educational Sessions

3:00pm: District International Speech Contest

4:30pm: District Officer Installation

5:00pm: Conference Close